Edwines School

Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines.com. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel) , de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd  4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs.

Hij is zeer veelzijdig met zijn bedrijf Edwines Consultancy (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) , is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (Bordeaux, Médoc, Alsace, France Vin, New Zealand en vele andere) schrijft columns voor Winelife en diverse andere bladen. Is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en workshops. Met de Edwines Shop runt hij een wijnwebwinkel in bijzondere wijnen.

In 2018 richt hij de Edwines School op en is een officieel  erkende opleider voor het Internationaal vermaarde Wine & Spirits Education Trust (WSET). Neem een kijkje op de site waar u alles kunt vinden over de wijncursussen die Edwines School aanbiedt. www.edwinesschool.com