De workshop

Op diverse tijdstippen door het jaar geeft Edwines School deze leerzame, interactieve workshop. Vraag naar de details door alvast uw interesse kenbaar te maken op het inschrijfformulier.

Sushi wijn spijs afbeelding

Wat houdt het in?

In deze korte, 3 uur durende, workshop leert u proefondervindelijk ontdekken hoe smaak werkt. Bovendien proeft u acht wijnen en vier gerechten en beoordeelt u de combinatie onder leiding van Edwin Raben van Edwines School. Ontdek de kunst van het combineren tussen wijn en gerecht.

Voor wie?

Deze workshop is voor beginners tot halfgevorderden. Bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het combineren van wijnen en gerechten, zoals gast vrouwen/heren, aankomend sommeliers, winkeliers, horecamedewerker. Ook wijn-bloggers, koks met wijnpassie en enthousiaste wijnliefhebbers zijn van harte welkom. Iedereen kan instappen op dit niveau als men enige basis wijnkennis bezit. De minimale leeftijd is 18 jaar en ouder.

Wat leert u?

De workshop is er voor iedereen. We gaan eerst kijken hoe smaak werkt en hoe we proeven. Aan de hand van een heldere methodiek gaan we wijnen beoordelen en daar gerechtjes (hapjes formaat) bij combineren. Daarbij is er gekozen voor een goede en een minder geslaagde combinatie en wat daarvan de effecten zijn.

Veel proeven

Het is een korte maar intensieve workshop waarin we veel proeven.  Na afronding bent u in staat wijnen en gerechten correct te beoordelen op basis van een smaakprofiel met daarbij de belangrijkste, gastronomische eigenschappen. Het is de bedoeling dat u echt wat leert om mee verder te gaan.Klik hier voor meer informatie (u wordt naar de Edwines School geleid)