Riesling Clare Valley 'Polish Hill' 2017, Grosset
  • Riesling Clare Valley 'Polish Hill' 2017, Grosset

Riesling Clare Valley 'Polish Hill' 2021, Grosset

€ 44,50
Inclusief belasting

Topwijn van de beste riesling producent van Australië, Jeffrey Grosset.

Aantal
Op voorraad

Voeg toe aan verlanglijst

 

Zorgvuldig geselecteerd door Edwin Raben. Niet goed, omruil garantie.

 

Gratis bezorgd in Nederland vanaf €125,-

 

Leeftijd check wordt uitgevoerd bij aflevering.

Smaak

"Dit is een betoverende riesling van de hoogste orde, X-factor vermenigvuldigd. Wat een elegantie! Zeer droog kalkachtig en intens geurend naar limoen en citroen, voeg  daarbij etherische zuurgraad toe en verwonder de elegantie en lengte van het gehemelte. Jeffrey Grosset is de onbetwiste koning van de Clare-vallei. "(James Halliday, 98/100, Special Value)

"Lichte stro-tint. Heerlijke frisse aroma's van citroenpit, kaarsvet en romige tonen. Het gehemelte is knapperig en levendig met een intense limoen- en citroensmaak en een evenwichtige verfrissende zuurgraad. Een uitstekende jonge riesling. De intensiteit en kristallijne helderheid in zowel aroma als smaak is uitstekend. Het vormt zich als een van de grootste Poolse Hill Rieslings ooit. "(Huon Hooke, 97/100)

"Intens aromatisch, bloemig en citrusachtig, zo geurig, als een ruiker van bloemen of potpourri. Geweldig. Heel verrassend delicaat in de mond, zeker, er zijn stapels van innerlijke intensiteit, de fijnste maar stevigste draad van zuur door de kern van citrusvruchtensap, mineralen en groene appelcrunch. Behoorlijk indrukwekkend hier. Zie de wijn ontwikkelen. "(Wine Front, 95/100)





Het wijnhuis

Grosset Wines werd opgericht in 1981 toen onze oprichter Jeffrey Grosset een oud melkdepot kocht in de historische gemeente Auburn, Clare Valley. Hij gaf het alle tijd en energie die hij had. Vindingrijkheid was essentieel. De productie was klein en was snel uitverkocht.

Jeffrey was 15 toen zijn vader (een elektricien) thuiskwam met een fles wijn en die deelde met de familie. Het was riesling en Jeffrey was verbijsterd. De rest is geschiedenis. Jeffrey schreef zich in op het Roseworthy Agricultural College op zijn 16e verjaardag en studeerde drie jaar landbouw en twee jaar oenologie en eindigde op 21-jarige leeftijd. Hij maakte zijn plannen verder in Seppelt en werkte een paar jaargangen bij Great Western voordat hij meer ervaring opdeed in Duitsland, en Lindemans in Mildura. Hij was een senior wijnmaker op 26-jarige leeftijd, maar wilde uiteindelijk zijn eigen ding doen. Dus kocht hij in 1981 een oud melkdepot in de historische gemeente Auburn, Clare Valley. Hij is nu een van de meest gevierde riesling-producenten in Australië.

Jeffrey is altijd een innovator geweest en is niet verlegen om traditie uit te dagen en geaccepteerde praktijken in twijfel te trekken. Eind jaren tachtig, toen er een duw in de industrie was om de term riesling toe te passen op vatwijn (ongeacht de variëteit in de wijn), vocht Jeffrey hard om hem te beschermen en won hij.

We hebben hem ook bedankt voor de introductie van sluitingen met schroefdop. In 2000 gingen Jeffrey en een grote groep wijnmakers in Clare Valley op kruistocht om Australische en Nieuw-Zeelandse wijnmakers aan te moedigen over te stappen op schroefdoppen en het publiek, retailers en media om de verandering te omarmen. Jeff blijft privé onderzoek naar het onderwerp financieren, waaronder het literatuuronderzoek ‘Impact van de sluiting op de ontwikkeling van gebottelde wijn: een wereldwijde branchebeoordeling’ door het Australian Wine Research Institute.

Communicatie met een breder publiek is de sleutel en het is een uitdaging die hij wil aanpakken.

“Jeffrey Grosset wears the unchallenged mantle of Australia's foremost riesling maker. Grosset's pre-eminence is recognised both domestically and internationally; however, he merits equal recognition for the other wines in his portfolio: these are all benchmarks. His quietly spoken manner conceals a steely will.” (James Halliday)



Technische details

Men plantte de wijngaard van de Polish Hill in 1996, na jaren van onderzoek naar de invloeden van aarde, rotsen en hoogte met riesling. Omdat het een terrein met harde rotsen is bedekt met slib bezit het een lage vruchtbaarheid en worstelen de wijnstokken om te overleven. Hoewel het een uitdaging is om te beheren, is het resultaat verbluffend voor het maken van deze grote riesling Polish Hill, waarschijnlijk de mooiste riesling van Australië.

Grosset Polish Hill wordt uitsluitend geproduceerd van de acht hectare grote Poolse Hill Vineyard (gecertificeerd biologisch) in de Clare Valley. De zacht glooiende locatie, meer dan twee decennia geleden geselecteerd en geplant door Grosset (1996), bestaat uit slib en ondiepe schalie over een dunne korst van klei en grind. Dit bedekt een bed van blauwe leisteen, naar schatting ongeveer 500 miljoen jaar oud.





Deze ‘hard rock’ site was oorspronkelijk onderdeel van een groter landgoed maar werd beschouwd als van beperkte landbouwwaarde en werd daarom verkocht. De wijnstokken hier worstelen om voedingsstoffen uit de grond te halen, dus de trossen en bessen zijn klein en de fruitsmaken zijn mager en sober. Inderdaad, deze wijngaard is een voorbeeld van hoe oude rotsprofielen kunnen bijdragen aan het karakter van een wijn.

Relatief dicht beplant met drie klonen (twee Duitse en een zeldzame lokale kloon), wordt deze biologische wijngaard volledig met de hand onderhouden; handmatig snoeien, scheut- en gewasaanpassing en 100% handmatige oogst zorgen ervoor dat biologisch fruit van onberispelijke kwaliteit wordt geleverd aan de (ACO-gecertificeerde) biologische wijnmakerij in Auburn.



Polish Hill vineyard



Er wordt geen grondbewerking gebruikt en er worden geen meststoffen geïntroduceerd: een mix van natuurlijke en geïntroduceerde klaverblaadjes en grassen wordt tussen de wijnstokken gehouden en mag zelf zaaien.

Sinds het eerste opvallende voorbeeld van de wijn in 1981, heeft Grosset een wijnbereidingsaanpak gehandhaafd die het beste uit deze unieke site haalt.

Het uitdagende rotsachtige profiel resulteert in lage opbrengsten met gemiddeld twee flessen wijn per wijnstok.



Grosset Cellar door



Smaakprofiel

Droge wijn met ragfijne zuren en daarom strak in mondgevoel. Het smaakgehalte is bovengemiddeld en de wijn bezit in zijn jeugd vooral frisse tonen. 



Gerecht suggestie

Super bij sushi gerechten, gemarineerde vis als ceviche. Ook licht gebakken vis met beurre blanc saus en gepocheerde oesters.



Kaas suggestie

Geitenkazen met wat hoger zuurgehalte, jong of iets gerijpt.



Een uitgebreide beschrijving van deze wijn wordt meegezonden bij uw bestelling of kunt u downloaden.

1181608-19
13 Items

Datasheet

Kleur Wit
Wijnstijl Stille wijn
Prijs categorie € 20 tot € 49,99
Druivenras (sen) Riesling
Land van herkomst Australië
Wijn regio Clare Valley
Herkomst South Australia
Wijnbouw Biologisch
Smaaktype Verfijnd & complex
Drinkadvies / rijpingspotentieel Jonge wijn om verder te rijpen
Bewaren tot 15 jaar na de oogst
Drinkgelegenheid Bij hoog smaakgehalte gerechten
Alcohol percentage 12% tot 13% vol.
Zoetheid Droog
Flesafsluiting Schroefdop
Inhoud Standaardfles, 750 ml.
Beluchten Nee, niet noodzakelijk
Serveer temperatuur Licht gekoeld 10 - 12ºC.
Wijnmaker Jeffrey Grosset
Edwines kwaliteits beoordeling Voortreffelijk
Website wijnhuis / producent https://www.grosset.com.au/
Score Vivino (1-5 punten) 4
Punten Perswijn (1 - 20 punten) x
Punten Jancis Robinson (1 - 20 punten) x
Punten Parker (1 - 100 punten) x
Punten Revue de Vin de France x

Specifieke referenties

Beoordelingen

Momenteel geen klantbeoordelingen, wees de eerste...

Schrijf uw beoordeling

Riesling Clare Valley 'Polish Hill' 2021, Grosset

Topwijn van de beste riesling producent van Australië, Jeffrey Grosset.

Schrijf uw beoordeling

16 andere producten in dezelfde categorie:
Rioja Joven LZ 2021, Bodega Lanzaga, Telmo Rodrígues
Snel bekijken
Prijs
€ 14,95

Intens fruitige Rioja zonder houtopvoeding maar in beton gerijpt als hommage aan vervlogen tijden. Proef deze fruitige stijl biologische Rioja!

Snel bekijken
Graham's 2000 Vintage Port (halve fles)
  • Sale
  • -5%
  • -5%
  • -5%
Snel bekijken
Prijs
€ 56,53 Normale prijs € 59,50

Deze uitstekende Vintage vertoont veel van de typische aroma's van Graham's, waaronder rijpe pruim en esteva (gom cistus, wilde bloem). Door de rijping op fles heeft het al een prachtige zachtheid in de mond. Graham's 2000 Vintage is vol en rijk, met frisse tonen van zoete bramen en rode pruimen. Ondanks de kenmerkende zoetheid van Graham's blijft de smaak en afdronk verfijnd en niet plakkerig zoet. Stijlvol glas.

Snel bekijken
Bordeaux Supérieur 2021, Château Lescalle
Snel bekijken
Prijs
€ 12,95

Een verrukkelijke Château Lescalle! De wijngaarden, met de typische kleibodem ‘Palus’, liggen in Macau-en-Médoc op de grens met Margaux.

Snel bekijken
Grüner Veltliner NiederÖstereich 'Rieden S' 2021, Kaiserhof
Snel bekijken
Prijs
€ 9,35

Deze grüner veltliner bezit een prachtige fruitexpressie, vol stuivend wit fruit van peer en appel en ligt tropische tonen van grapefruit en ananas. De smaak is uitbundig en levendig, met een fruitig, bloemig en mineraal karakter. De prachtig harmoniërende zuren geven de wijn iets onweerstaanbaars.

Snel bekijken
Muscat Réserve 2022, Domaine Weinbach
Snel bekijken
Prijs
€ 29,95

Prachtige, aromatische (het aroma komt je tegemoet) droge muskaat wijn, een specialiteit in de Alsace, maar bij ons vrijwel onbekend! Ontdek de topwijnen van Domaine Weinbach in het Elzasser Kayserberg.

Snel bekijken
Prosecco il Fresco Spumante Brut, Villa Sandi
  • Sale
Snel bekijken
Prijs
€ 11,95

Mousserende Prosecco met stevige bubbel, heel peerachtig fruit in de neus en opperbeste prijs-kwaliteit verhouding. Kan altijd en overal.

Snel bekijken
De Toren Z Stellenbosch 2017, de Toren Private Cellar De Toren Z Stellenbosch 2017, de Toren Private Cellar
Snel bekijken
Prijs
€ 37,95

Een topwijn deze “Château Latour” uit Zuid-Afrika. Deze zachte, benaderbare robijnrode schoonheid is een waar bewijs van liefdevol gekweekte wijnstokken en het maken van wijn tot een kunstvorm. De Toren Z is een Bordeaux-blend in de stijl van de Bordeaux Rechteroever (Saint-Emilion achtig, maar dan voller) en bestaat uit een symfonische blend van vijf Bordeaux-variëteiten.

Snel bekijken
Baga Bairrada D.N.M.C. 2021 Filipa Pato & William Wouters
Snel bekijken
Prijs
€ 17,50

Een echt hele fijne, bijzondere wijn uit het vergeten land Portugal. Waarom eigenlijk? Want dit is fantastisch! Proef deze biodynamisch gemaakte wijn van twee opmerkelijke wijnmakers uit Bairrada.

Snel bekijken
Flaccianello Della Pieve 2019, Colli Toscana Centrale, Fontodi
Snel bekijken
Prijs
€ 142,50

Prachtige, Super Toscan van de familie Manetti. Topwijn gemaakt van 100% sangiovese oude stokken met rijping op eersteklas, Frans eiken. Monumentale wijn met ode aan de sangiovese druif. 

Snel bekijken
1 fles Chardonnay + 2 flessen Pinot Noir Coal River Valley Tasmania 2022, Tolpuddle 1 fles Chardonnay + 2 flessen Pinot Noir Coal River Valley Tasmania 2022, Tolpuddle
  • Pakket
Snel bekijken
Prijs
€ 202,50

De chardonnay was Wine of the Year Decanter (Jan 2023) Een dijk van een chardonnay: intens aromatisch geurend naar geel fruit met fijn hazelnoot, De wonderschone pinot noir mag er ook zijn! kom dit ontdekken. Coal River Valley is een van de oudste en meest geprezen wijngaarden van Tasmanië. Let op: Maximaal 2 flessen chardonnay + 4 flessen pinot noir per klant en enkel voor Nederland!

Snel bekijken
Riesling Spätlese 'Trocken' Ürziger Würzgarten 2020, Markus Molitor
Snel bekijken
Prijs
€ 29,95

Super riesling uit de Duitse Mosel gemaakt door de energieke, beroemde wijnmaker Markus Molitor. Grote klasse voor een fijne prijs. De afbeelding kan een andere jaargang tonen.

Snel bekijken
Sauvignon blanc 'Annabel' Marlborough 2022, Staete Landt Sauvignon blanc 'Annabel' Marlborough 2022, Staete Landt
Snel bekijken
Prijs
€ 16,75

Stuivend aromatische sauvignon blanc met een licht tropische toets welke is gemaakt door de Nederlander Ruud Maasdam in Nieuw Zeeland. 

Snel bekijken
Champagne Les Beaux Regards Ludes 1er Cru Extra Brut 2018, Bérêche & Fils
  • Sale
  • -€ 5,00
Snel bekijken
Prijs
€ 94,00 Normale prijs € 99,00

Superfijne, zeer elegante, krijtdroge champagne van 1er Cru gaarden in, Ludes Montagne de Reims. Heerlijk! 

Snel bekijken
Sparkling Juicy Tea Verbena Jasmijn Riesling Organic, Van Nahmen
Snel bekijken
Prijs
€ 9,95

Prachtig alcohol vrij alternatief voor wijn. Deze van nahmen juicy tea. Met de steun van gerenommeerde theesommeliers is de alcoholvrije Sparkling Juicy Tea gecreëerd. Vervaardigd met behulp van het cold-brew-proces, combineert het de fruitigheid van enkele van Nahmen-sappen met geselecteerde tonen van exquise thee om een ​​harmonieuze plezierige ervaring te creëren. 

Snel bekijken
Chassagne-Montrachet blanc 2020, Philippe Colin
Snel bekijken
Prijs
€ 64,00

Prachtige, zeer mooie, witte Côte d'Or Village bourgogne wijn vol elegantie, verfijning en drinkplezier. Toast, honing, nootachtig en fijn zoet, geel fruit in de neus. 

Snel bekijken
Beerenauslese Cuvée 2017/2019, Burgenland, Kracher Weinlaubenhof
Snel bekijken
Prijs
€ 19,50

Fantastische spanning en balans tussen zoet en zuur, dat zijn de wijnen van Kracher. Van uitgezochte laat geoogste druiven. De beste zoete wijnmaker van Oostenrijk!

Snel bekijken
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Riesling Clare Valley 'Springvale' 2022, Grosset
Snel bekijken
Prijs
€ 36,00

Prachtige riesling uit de Springvale gaard gemaakt door de beste riesling producent van Australië, Jeffrey Grosset.

Snel bekijken
Aglianico del Vulture 'Gricos' 2020, Grifalco
Snel bekijken
Prijs
€ 14,95

Beroemde rode wijn van aglianico druiven uit het bergachtige, ruige Zuid-Italiaanse Basilicata. De hoge wijngaard liggen rondom de oude uitgedoofde vulkaan Monte Vulture. Krachtig, vol en aroma's van specerijen en volop fruit.

Snel bekijken
Riesling Federspiel vom Stein Wachau 2018, Nikolaihof Riesling Federspiel vom Stein Wachau 2018, Nikolaihof
Snel bekijken
Prijs
€ 25,95

De familie Saahs brengt groot respect voor de druivenplanten, vertroeteld als ware het de kroost. Een loepzuivere, biodynamische riesling.

Snel bekijken
Grüner Veltliner NiederÖstereich 'Rieden S' 2021, Kaiserhof
Snel bekijken
Prijs
€ 9,35

Deze grüner veltliner bezit een prachtige fruitexpressie, vol stuivend wit fruit van peer en appel en ligt tropische tonen van grapefruit en ananas. De smaak is uitbundig en levendig, met een fruitig, bloemig en mineraal karakter. De prachtig harmoniërende zuren geven de wijn iets onweerstaanbaars.

Snel bekijken
Zinfandel Lodi 2020, McManis Family Vineyards
Snel bekijken
Prijs
€ 16,25

Krachtig en zwoel, vol en donker. Typisch zinfandel. Zeer donkerrood van kleur. De geur is vol van rijp fruit, zoals kersen, pruimen, aardbeien, bramen en vijgen. Aangevuld met wat specerijen, laurier en een hint van cacao en cocosnoot. Sappig van smaak, met weer veel rijp fruit en zwoele, ronde tannines. Mooie, rijke klassieke Zinfandel van fruit uit Lodi AVA.

Snel bekijken
Spätburgunder Trocken Centgrafenberg GG 2020, Weingut Rudolf Fürst, Franken
Snel bekijken
Prijs
€ 97,50

Waanzinnige 'Grand Cru' (Grosses Gewächs) van wellicht wel de beste pinot noir maker van Duitsland. adembenemend! Zeer beperkt beschikbaar!

Snel bekijken