Fiano di Avellino 2019, Tenuta Sarno 1860

€ 19,95
Inclusief belasting

Opmerkelijke witte wijn uit het Italiaanse Campanië, het achterland van Napels. Een enkele druivenras. Een enkele wijngaard. Tenuta Sarno zet de trend en Maura Sarno is nu de first lady van Fiano. 

Aantal
Op voorraad

Voeg toe aan verlanglijst

 

Zorgvuldig geselecteerd door Edwin Raben. Niet goed, omruil garantie.

 

Gratis bezorgd in Nederland vanaf €125,-

 

Leeftijd check wordt uitgevoerd bij aflevering.

Smaak

Volle citroengele kleur. Levendige, vrij intense aroma's van appel, peer en witte bloemen. Ook een zekere rokerigheid, amandeltje en wat dropachtig en basaltachtig in de neus. De rijpe perzik- en appelsmaken vertonen een mond vullende 'olieachtige' textuur. Heerlijk, met meerdere lagen en complexiteit en bovenal zeer sappig en in balans met de fijne zuren. De afdronk is vrij complex met het mooie fruit, een sluit af met een welkome gembertoets.



Het wijnhuis

Een enkele druivenras. Een enkele wijngaard. Tenuta Sarno zet de trend en Maura Sarno is nu de first lady van Fiano. Als eerbetoon aan haar vader Dominic Sarno, de bekende notaris van Avellino, wilde Maura de passie en het grote respect van haar vader heroveren voor hun land van herkomst, Candida, gelegen op 625 meter boven zeeniveau in de gemeente Avellino. De wens was om een ​​Fiano te maken volgens oude stijl. Na het afronden van haar studie als sommelier, richtte ze haar aandacht op het land. Ze was serieus in haar zoektocht en kweekte uitsluitend de enige variëteit en huurde de Campania-oenoloog Vincenzo Mercurio in om naast haar te werken. De wijngaarden zijn biologisch geteeld en liggen op 4,5 hectare en zijn geplant op rijke bodems van kalkhoudende klei en kalksteen met vulkanische resten die kenmerkend zijn voor de regio - een fenomeen dat kan worden toegeschreven aan de grote uitbarsting van de Vesuvius in 1944.



Mauro Sarno



Het unieke etiket, een potloodportret van Maura's ouders, is het werk van de beroemde Siciliaanse kunstenaar Giovanni Iudica, die enthousiast instemde met "de vereniging van kunst en wijn", waarbij men gelooft dat wijn de artistieke uitdrukking van het land is.

De resultaten - de filosofie van de Azienda en het nauwgezette werk dat wordt toegepast om de doelstellingen te bereiken, zijn gebaseerd op eenvoudige, duidelijke grondbeginselen: toewijding aan een unieke wijn, het cultiveren van een unieke plek in de regio, Candida, om leven te geven aan een uniek product, onmiskenbaar verbonden met zijn oorsprong. “Insomma”, een eerlijke, authentieke uitdrukking van het land. 



Technische details

De wijn komt van gaarden op 630 meter hoogte die helpen het zuur in de druiven te behouden. De gaard zelf is 8 hectare groot en bestaat uit kalkhoudende klei, witte stenen en vulkanisch gesteente. De vergisting vindt volledig op roestvrijstaal plaats op een vrij lage temperatuur om het fruit zoveel mogelijk in de wijn te behouden. De rijping op de fijne lie (fijn gistbezinksel), eveneens op staal, vindt plaats gedurende acht maanden. 



De gaarden Candida in Avellino



Smaakprofiel

Strakke wijn met bovengemiddeld smaakgehalte en naast vooral frisse ook wat rijpe tonen. 



Gerecht suggestie

De wijn kan veel gerechten aan. Licht gebraden gevogelte als kwartel met eigen, lichte jus en linzen. Salade met geroosterde pompoenpitten en krokante zwezerik of licht gerookte, krokante spek.



Kaas suggestie

Halfharde kazen als Saint Nectaire.



Een uitgebreide beschrijving van deze wijn wordt meegezonden bij uw bestelling.

1060114-17
13 Items

Datasheet

Kleur Wit
Wijnstijl Stille wijn
Prijs categorie € 10 tot € 19,99
Druivenras (sen) Fiano
Land van herkomst Italië
Wijn regio Campania
Herkomst Gaarden in Candida, Avellino
Wijnbouw Biologisch
Smaaktype Verfijnd & complex
Drinkadvies / rijpingspotentieel Nu drinken
Bewaren tot 7 jaar na de oogst
Drinkgelegenheid Bij smaakvolle gerechten
Alcohol percentage 12% tot 13% vol.
Zoetheid Droog
Flesafsluiting Natuurkurk
Inhoud Standaardfles, 750 ml.
Beluchten Nee, niet noodzakelijk
Serveer temperatuur Licht gekoeld 10 - 12ºC.
Wijnmaker Vincenzo Mercurio
Edwines kwaliteits beoordeling Goed
Website wijnhuis / producent https://www.tenutasarno1860.it/
Score Vivino (1-5 punten) 3,5
Punten Perswijn (1 - 20 punten) x
Punten Jancis Robinson (1 - 20 punten) x
Punten Parker (1 - 100 punten) x
Punten Revue de Vin de France x

Specifieke referenties

Beoordelingen

Momenteel geen klantbeoordelingen, wees de eerste...

Schrijf uw beoordeling

Fiano di Avellino 2019, Tenuta Sarno 1860

Opmerkelijke witte wijn uit het Italiaanse Campanië, het achterland van Napels. Een enkele druivenras. Een enkele wijngaard. Tenuta Sarno zet de trend en Maura Sarno is nu de first lady van Fiano. 

Schrijf uw beoordeling

16 andere producten in dezelfde categorie:
Minervois cadeau
  • Pakket
Snel bekijken
Prijs
€ 26,50

Twee wijnen van het Zuid Franse Minvervois. Een stijlvolle witte en rode blend van lokale rassen. Feestelijk verpakt in houten kist. U heeft de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap toe te voegen of een bestand up te loaden zoals een brief, foto of (kinder) tekening om het heel persoonlijk te maken. Tevens kunt u het direct naar uw relatie laten sturen, wel zo handig.

Snel bekijken
  • Nieuw
Snel bekijken
Prijs
€ 107,00

Pierre Girardin, geen onbekende naam in de Bourgogne maar anders dan zijn vader heeft Pierre het voornemen kwalitatief tot de absolute top in de Bourgogne te willen gaan horen. Dat hij daar het talent voor heeft, is onmiskenbaar. Men treft bijna nooit  een wijnmaker die op zijn 24e zo ongelooflijk goed was. Zijn wijnen zijn heel precies met een duidelijke terroirexpressie. Een dijk van een wijn!  beperkt beschikbaar, 1 fles per klant.

Snel bekijken
Pouilly-Fuissé 'Au Vignerais' 2019, Domaine la Soufrandière
Snel bekijken
Prijs
€ 47,50

Prachtige witte Bourgogne wijn uit de Mâconnais. De oude chardonnaystokken van een klein perceel brengt in combinatie met de levende klei- en kalksteengrond prachtige bewaarwijnen voort. Citrus en mineralen in de neus, complex en rijk in de mond: ongekend mooi! 

Snel bekijken
Chardonnay Carneros 2019, Schug
Snel bekijken
Prijs
€ 49,50

.

Snel bekijken
Champagne Brut Cuvée Les Petites Vignes Grand Cru, Jean-Pierre Secondé
Snel bekijken
Prijs
€ 48,50

Zeer bijzondere blanc de noirs champagne van Annabel Secondé. Volledig van pinot noir gemaakt uit de Grand Cru gaard Puisieulx, aangeplant in 1970. Zeer complexe, vrij krachtige champagne.

Snel bekijken
Graham's 20 Years aged Tawny Port
Snel bekijken
Prijs
€ 44,50

Waanzinnige 20 jaar gerijpte Tawny Port van Graham's. De perfecte balans. Prachtig walnoot, rozijnen, vanille, rooktonen, mooi toffee, gedroogd fruit als sinaasappelschil, vijg, dadel.... het gaat maar door.

Snel bekijken
Alentejo branco Esporão Reserva 2021, Herdade do Esporão
Snel bekijken
Prijs
€ 16,75

Op-en-top Portugees wit. Een parel van wijnhuis Esporão. De wijn is intrigerend van geur: een overvloed aan fruit, als perzik, mandarijn, citroen en grapefruit. Ondersteund door het specerijen- en toasteffect van het eikenhout. In de mond is deze reserva romig en rond, met vooral veel rijp fruit en accenten van mineraliteit. Aromatisch, fris, in balans en met een behoorlijke nasmaak. Gemaakt door de vakmensen van Esporão welke moderne technieken met respect voor traditie samenbrengen.

Snel bekijken
Morgon Côte du Py 2020, Mee Godard
Snel bekijken
Prijs
€ 39,95

Opmerkelijk sappige en verrassend krachtige Cru uit de Beaujolais. Een prachtige wijn gemaakt door een energieke Koreaanse dame. Het is nu tijd voor een echt Beaujolais die ook kan rijpen en ouderen! Deze Côte du Py komt van een prachtgaard.

Snel bekijken
Valdeorras Gaba do Xil Tinta Mencía 2019, Telmo Rodriguez
Snel bekijken
Prijs
€ 11,95

Frisse en fruitige rode wijn met karakter die licht gekoeld kan worden genoten. Zeer fijne wijn. Persoonlijke favoriet van Edwin.

Snel bekijken
Pedro Ximénez Vintage 2021 Ximénez-Spínola
Snel bekijken
Prijs
€ 26,75

Intense pure neus met tonen gedroogde druiven, rijpe meloen. In de mond rijk maar heerlijk fris met tonen van verse vijgen, druiven, perzik. Lange, iets ziltige, afdronk.

Snel bekijken
Dolcetto Visadi Langhe 2018, Domenico Clerico
Snel bekijken
Prijs
€ 15,95

Heerlijk sappige Dolcetto van absolute top wijnmaker, afkomstig uit Piemonte, het Noordwesten van Italië.

Snel bekijken
Riesling Spätlese 'Trocken' Ürziger Würzgarten 2020, Markus Molitor
Snel bekijken
Prijs
€ 29,95

Super riesling uit de Duitse Mosel gemaakt door de energieke, beroemde wijnmaker Markus Molitor. Grote klasse voor een fijne prijs. De afbeelding kan een andere jaargang tonen.

Snel bekijken
Anjou cabernet franc 2016 Clau de Nell (Anne-Claude Leflaive) Anjou cabernet franc 2016 Clau de Nell (Anne-Claude Leflaive)
Snel bekijken
Prijs
€ 31,95

De cabernet franc schittert in deze topwijn van Clau de Nell. De wijn bezit een complexe, intens fruitige neus. Geurend naar allerlei klein rood fruit als kers en aardbei met een bloemige toon, vuursteen en een aardse impressie. In de mond heerlijk sappig met veel fruit die beetje voor beetje opent met een ferme structuur van fijne zuren en superrijpe tannine. De licht houttoets maakt het geheel prachtig af. Een levendig glas met een eindeloze finale. Grote klasse en volledig biodynamisch benaderd.

Snel bekijken
Nagy-Somlói Zenit 2020, Tornai Nagy-Somlói Zenit 2020, Tornai
Snel bekijken
Prijs
€ 9,45

Bijzondere wijn van vulkanische bodem gemaakt door autodidactische wijnmaker. Waanzinnige prijs/kwaliteitsverhouding.

Snel bekijken
Shiraz "Bishop" Barossa Valley 2021, Glaetzer wines
Snel bekijken
Prijs
€ 27,50

Gerenommeerd domein uit Barossa Valley, de archetypische Australische wijnregio. Ben Glaetzer, algemeen beschouwd als een van de grootste talenten op het internationale wijntoneel, maakt hier prachtig pure wijnen van zeer oude stokken. Deze Shiraz (35-120 jaar oude stokken) wordt 16 maanden op Frans (90%) en Amerikaans eiken (40% nieuw) opgevoed. 

Snel bekijken
Nebbiolo Capsime-e Langhe 2017, Domenico Clerico
  • Sale
  • -5%
  • -5%
  • -5%
Snel bekijken
Prijs
€ 23,70 Normale prijs € 24,95

Zeer pure Nebbiolo zonder houtrijping die breed inzetbaar is, van een groot wijnmaker. Afkomstig van gaarden in Piemonte, het Noordwesten van Italië

Snel bekijken
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Vinho Verde Alvarinho 2022, Quinta do Soalheiro
Snel bekijken
Prijs
€ 14,95

Heerlijk frisse geur van mineralen, citrusvruchten en iets van tropisch fruit. Intense en aromatische smaak, en uitstekend in balans met een licht vettige structuur, rijpe fruittonen, mineralen, fijne zuren, veel lengte en een prachtige zuiverheid. Soalheiro is een begrip in Portugal sinds de familie Cerdeira hier in 1974 de eerste wijngaard alvarinho aanplantte.

Snel bekijken
Al-Muvedre Tinto Monastrell 2021, Telmo Rodriguez
Snel bekijken
Prijs
€ 8,65

De Telmo Rodriguez Almuvedre Alicante heeft veel overeenkomsten met een Bandol. Niet gek want de wijn wordt gemaakt van dezelfde druif: de Mourvèdre. Er is wel een heel groot verschil en dat is de prijs want deze is een stuk vriendelijker.

Snel bekijken
Valdeorras Gaba do Xil Tinta Mencía 2019, Telmo Rodriguez
Snel bekijken
Prijs
€ 11,95

Frisse en fruitige rode wijn met karakter die licht gekoeld kan worden genoten. Zeer fijne wijn. Persoonlijke favoriet van Edwin.

Snel bekijken
Alentejo branco Esporão Reserva 2021, Herdade do Esporão
Snel bekijken
Prijs
€ 16,75

Op-en-top Portugees wit. Een parel van wijnhuis Esporão. De wijn is intrigerend van geur: een overvloed aan fruit, als perzik, mandarijn, citroen en grapefruit. Ondersteund door het specerijen- en toasteffect van het eikenhout. In de mond is deze reserva romig en rond, met vooral veel rijp fruit en accenten van mineraliteit. Aromatisch, fris, in balans en met een behoorlijke nasmaak. Gemaakt door de vakmensen van Esporão welke moderne technieken met respect voor traditie samenbrengen.

Snel bekijken
Chenin blanc Mason Road 2020, Brookdale Farm
Snel bekijken
Prijs
€ 14,50

Fijne elegante neus en smaak van zeer rijpe peer en gele appel door veel zuurstof tijdens de wilde vergisting. Ongefilterd. De zuren zijn zo verfijnd en goed dat het een plezier is om deze wijn te drinken. Schitterende elegante wijn uit Swartland. Bijzondere wijn voor de liefhebber!

Snel bekijken
Manzanilla Sherry La Goya, Delgado Zuleta (halve fles)
Snel bekijken
Prijs
€ 9,25

Vlaggenschip, een van de best gepositioneerde Manzanilla's ter wereld. Onberispelijk, veelzijdig en altijd aantrekkelijk. Het kreeg zijn naam in 1918 toen Mañanos Jauffré, beter bekend als "la Goya", een beroemde copla-zangeres en danseres uit die tijd, haar naam aan de wijn leende. Fantastische glas Sherry en MOET herontdekt worden! 

Snel bekijken
Minervois blanc 2022, Domaine Sainte Léocadie
Snel bekijken
Prijs
€ 9,50

Een verrukkelijk zachte, witte Minervois. Gemaakt van een mix van druiven. Verrassend veelzijdig inzetbaar en heerlijk bij veel uiteenlopende gerechten. Iets bijzonders voor een fijne prijs. 

Snel bekijken