Fiano di Avellino 2019, Tenuta Sarno 1860

€ 19,95
Inclusief belasting

Opmerkelijke witte wijn uit het Italiaanse Campanië, het achterland van Napels. Een enkele druivenras. Een enkele wijngaard. Tenuta Sarno zet de trend en Maura Sarno is nu de first lady van Fiano. 

Aantal
Op voorraad

Voeg toe aan verlanglijst

 

Zorgvuldig geselecteerd door Edwin Raben. Niet goed, omruil garantie.

 

Gratis bezorgd in Nederland vanaf €125,-

 

Leeftijd check wordt uitgevoerd bij aflevering.

Smaak

Volle citroengele kleur. Levendige, vrij intense aroma's van appel, peer en witte bloemen. Ook een zekere rokerigheid, amandeltje en wat dropachtig en basaltachtig in de neus. De rijpe perzik- en appelsmaken vertonen een mond vullende 'olieachtige' textuur. Heerlijk, met meerdere lagen en complexiteit en bovenal zeer sappig en in balans met de fijne zuren. De afdronk is vrij complex met het mooie fruit, een sluit af met een welkome gembertoets.



Het wijnhuis

Een enkele druivenras. Een enkele wijngaard. Tenuta Sarno zet de trend en Maura Sarno is nu de first lady van Fiano. Als eerbetoon aan haar vader Dominic Sarno, de bekende notaris van Avellino, wilde Maura de passie en het grote respect van haar vader heroveren voor hun land van herkomst, Candida, gelegen op 625 meter boven zeeniveau in de gemeente Avellino. De wens was om een ​​Fiano te maken volgens oude stijl. Na het afronden van haar studie als sommelier, richtte ze haar aandacht op het land. Ze was serieus in haar zoektocht en kweekte uitsluitend de enige variëteit en huurde de Campania-oenoloog Vincenzo Mercurio in om naast haar te werken. De wijngaarden zijn biologisch geteeld en liggen op 4,5 hectare en zijn geplant op rijke bodems van kalkhoudende klei en kalksteen met vulkanische resten die kenmerkend zijn voor de regio - een fenomeen dat kan worden toegeschreven aan de grote uitbarsting van de Vesuvius in 1944.



Mauro Sarno



Het unieke etiket, een potloodportret van Maura's ouders, is het werk van de beroemde Siciliaanse kunstenaar Giovanni Iudica, die enthousiast instemde met "de vereniging van kunst en wijn", waarbij men gelooft dat wijn de artistieke uitdrukking van het land is.

De resultaten - de filosofie van de Azienda en het nauwgezette werk dat wordt toegepast om de doelstellingen te bereiken, zijn gebaseerd op eenvoudige, duidelijke grondbeginselen: toewijding aan een unieke wijn, het cultiveren van een unieke plek in de regio, Candida, om leven te geven aan een uniek product, onmiskenbaar verbonden met zijn oorsprong. “Insomma”, een eerlijke, authentieke uitdrukking van het land. 



Technische details

De wijn komt van gaarden op 630 meter hoogte die helpen het zuur in de druiven te behouden. De gaard zelf is 8 hectare groot en bestaat uit kalkhoudende klei, witte stenen en vulkanisch gesteente. De vergisting vindt volledig op roestvrijstaal plaats op een vrij lage temperatuur om het fruit zoveel mogelijk in de wijn te behouden. De rijping op de fijne lie (fijn gistbezinksel), eveneens op staal, vindt plaats gedurende acht maanden. 



De gaarden Candida in Avellino



Smaakprofiel

Strakke wijn met bovengemiddeld smaakgehalte en naast vooral frisse ook wat rijpe tonen. 



Gerecht suggestie

De wijn kan veel gerechten aan. Licht gebraden gevogelte als kwartel met eigen, lichte jus en linzen. Salade met geroosterde pompoenpitten en krokante zwezerik of licht gerookte, krokante spek.



Kaas suggestie

Halfharde kazen als Saint Nectaire.



Een uitgebreide beschrijving van deze wijn wordt meegezonden bij uw bestelling.

1060114-17
11 Items

Datasheet

Kleur Wit
Wijnstijl Stille wijn
Prijs categorie € 10 tot € 19,99
Druivenras (sen) Fiano
Land van herkomst Italië
Wijn regio Campania
Herkomst Gaarden in Candida, Avellino
Wijnbouw Biologisch
Smaaktype Verfijnd & complex
Drinkadvies / rijpingspotentieel Nu drinken
Bewaren tot 7 jaar na de oogst
Drinkgelegenheid Bij smaakvolle gerechten
Alcohol percentage 12% tot 13% vol.
Zoetheid Droog
Flesafsluiting Natuurkurk
Inhoud Standaardfles, 750 ml.
Beluchten Nee, niet noodzakelijk
Serveer temperatuur Licht gekoeld 10 - 12ºC.
Wijnmaker Vincenzo Mercurio
Edwines kwaliteits beoordeling Goed
Website wijnhuis / producent https://www.tenutasarno1860.it/
Score Vivino (1-5 punten) 3,5
Punten Perswijn (1 - 20 punten) x
Punten Jancis Robinson (1 - 20 punten) x
Punten Parker (1 - 100 punten) x
Punten Revue de Vin de France x

Specifieke referenties

Beoordelingen

Momenteel geen klantbeoordelingen, wees de eerste...

Schrijf uw beoordeling

Fiano di Avellino 2019, Tenuta Sarno 1860

Opmerkelijke witte wijn uit het Italiaanse Campanië, het achterland van Napels. Een enkele druivenras. Een enkele wijngaard. Tenuta Sarno zet de trend en Maura Sarno is nu de first lady van Fiano. 

Schrijf uw beoordeling

16 andere producten in dezelfde categorie:
Saint-Véran 'Rives de Longault Vieilles Vignes' 2021, Domaine des Deux Roches
Snel bekijken
Prijs
€ 26,50

Deze opperbeste Saint-Véran is gemaakt van zes verschillende percelen chardonnay en afkomstig van 65 jaar oude druivenstokken. Heerlijk, nog relatief betaalbare witte Bourgogne.

Snel bekijken
Pinot gris Clos des Capucins 2022, Domaine Weinbach
Snel bekijken
Prijs
€ 29,95

 Een zeer fijne pinot gris, het ras uit de Elzas die zeer gastronomisch is. Ontdek de topwijnen van Domaine Weinbach in het Elzasser Kayserberg.

Snel bekijken
Gevrey-Chambertin 1er Cru Champeaux 2015, Maume by Domaine Tawse
Snel bekijken
Prijs
€ 115,00

De 1er Cru Champeaux is één van de belangrijkste van Gevrey. De percelen behoorden tot het voormalig topdomain Maume, verworven door Marchand -Tawse. Na een fijne rijping domineert het voortreffelijke fruit nu duidelijk het aanvankelijk reductieve karakter. De wijn toont een uitstekende frisheid en een prachtig pallet aan heldere en verfijnde aroma's. In de smaak toont de wijn zijn balans met uitstekende volheid en een complexe en verfijnde afdronk. 

Snel bekijken
Champagne Cuvée Brut Reserve, Jean-Pierre Secondé (hele fles)
Snel bekijken
Prijs
€ 29,95

Stijlvolle, verfijnde Champagne van kleine, zelfstandige wijnboer uit het Grand Cru dorp Mailly. Rijpt 2 jaar op lie en heeft een hoog aandeel reserve wijn in de blend. Zuivere en strakke stijl en droog (8 gram dosage). Veel wit fruit, fijn brioche en mondwaterend. Prachtig glas champagne voor aantrekkelijke prijs van een kleine, volstrekt onbekende kwaliteitsproducent.

Snel bekijken
Chardonnay Sonoma Coast 2021, Schug
Snel bekijken
Prijs
€ 39,95

.

Snel bekijken
Tavel rosé 'La Dame Rousse' 2022, Domaine de la Mordorée
Snel bekijken
Prijs
€ 22,75

Een rosé die aandacht verdiend. Tavel, de appellatie die enkel als rosé op de markt mag komen is uniek! En die van Mordorée is van ongekende klasse! Dit is een fijne blend van diverse bodems. 

Snel bekijken
Milla Cala Viña Vik 2018, Millahue, Cachapoal Valley, Chili
Snel bekijken
Prijs
€ 32,50

De toegankelijke wijn van Viña Vik, de Grand Cru van Zuid-Amerika. Heerlijk mondvullend en stijlvolle rode wijn uit Chili van Alexander Vik. 

Snel bekijken
Chateauneuf-du-Pape 2020, Domaine de la Janasse
  • Sale
Snel bekijken
Prijs
€ 52,50

Soepele en heerlijke wijn vol fruit en fijne balans in de mond uit een gebied vlakbij Châteauneuf-du-Pape. Gemaakt geheel biologisch door een gerespecteerde wijnfamilie met grote reputatie.

Snel bekijken
Graham's Six Grapes Ruby Reserve Port
Snel bekijken
Prijs
€ 16,75

Six Grapes, Het tijdloze symbool van excellentie en een van de iconische merken van de Porthandel. Deze super Ruby Reserve port is een complexe, fijne en vooral fruitige rode port bomvol tonen van zwart fruit. 

Snel bekijken
Vouvray sec Le Haut-Lieu 2021, Domaine Huet
Snel bekijken
Prijs
€ 39,95

Loepzuivere, droge chenin blanc uit Vouvray van een zeer ervaren, volledig biodynamisch werkend domein.

Snel bekijken
Gewurztraminer 'Les Treilles du Loup' 2020/2022, Domaine Weinbach
Snel bekijken
Prijs
€ 29,95

Superfijne, aromatische gewurztraminer uit de Alsace. Ontdek de topwijnen van Domaine Weinbach in het Elzasser Kayserberg.

Snel bekijken
Proefdoos Château Simone Pallette, Provence
Snel bekijken
Prijs
€ 145,00

Proef deze 3 wijnen uit Pallette, de regio bij Aix-en-Provence. Château Simone is hier de absolute top en maakt weergaloze wijnen.

Snel bekijken
Pinot noir 'S (Grand Cru Schlossberg) 2019, Domaine Weinbach
Snel bekijken
Prijs
€ 72,00

Verfijnde wijn die laat zien dat pinot noir ook uit de Alsace een topwijn kan zijn en zeker niet onderdoet voor een 1er Cru uit Bourgogne. Van Grand Cru Schlossberg. Ontdek de topwijnen van Domaine Weinbach in het Elzasser Kayserberg.

Snel bekijken
Les Vignes du Precheur  2022, Domaine Weinbach
Snel bekijken
Prijs
€ 23,95

Bijzondere, droge witte wijn gemaakt van 5 verschillende rassen die samen zijn vergist tot deze schitterende, verkwikkende wijn. Ontdek de topwijnen van Domaine Weinbach in het Elzasser Kayserberg.

Snel bekijken
Brunello di Montalcino 2017, La Serena Azienda Agricola Rasa Brunello di Montalcino 2017, La Serena Azienda Agricola Rasa
Snel bekijken
Prijs
€ 45,00

Beroemde Toscaanse wijn gemaakt met een enorme toewijding op het land tot in de kelder.

Snel bekijken
Chardonnay Central Valley 2021, Sinzero (Alcoholvrij)
Snel bekijken
Prijs
€ 8,95

Verfrissende, alcoholvrije chardonnay uit de Chileense Central Valley. Op dit moment de beste alcoholvrije wijn in Nederlands verkrijgbaar.

Snel bekijken
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
La Píu Belle Viña Vik 2018, Millahue, Cachapoal Valley, Chili
Snel bekijken
Prijs
€ 62,50

 De Grand Cru van Zuid-Amerika. Geweldige, verfijnde rode wijn uit Chili van Alexander Vik.

Snel bekijken
Al-Muvedre Tinto Monastrell 2021, Telmo Rodriguez
Snel bekijken
Prijs
€ 8,65

De Telmo Rodriguez Almuvedre Alicante heeft veel overeenkomsten met een Bandol. Niet gek want de wijn wordt gemaakt van dezelfde druif: de Mourvèdre. Er is wel een heel groot verschil en dat is de prijs want deze is een stuk vriendelijker.

Snel bekijken
Monbazillac 2017, Château Vari
Snel bekijken
Prijs
€ 16,95

Schitterend fris en biedt in de smaak honing, bloesem, kweepeer, mandarijn en zoete witte perzik.

Snel bekijken
Manzanilla Sherry La Goya, Delgado Zuleta (halve fles)
Snel bekijken
Prijs
€ 9,25

Vlaggenschip, een van de best gepositioneerde Manzanilla's ter wereld. Onberispelijk, veelzijdig en altijd aantrekkelijk. Het kreeg zijn naam in 1918 toen Mañanos Jauffré, beter bekend als "la Goya", een beroemde copla-zangeres en danseres uit die tijd, haar naam aan de wijn leende. Fantastische glas Sherry en MOET herontdekt worden! 

Snel bekijken
Vinho Verde Alvarinho 2022, Quinta do Soalheiro
Snel bekijken
Prijs
€ 14,95

Heerlijk frisse geur van mineralen, citrusvruchten en iets van tropisch fruit. Intense en aromatische smaak, en uitstekend in balans met een licht vettige structuur, rijpe fruittonen, mineralen, fijne zuren, veel lengte en een prachtige zuiverheid. Soalheiro is een begrip in Portugal sinds de familie Cerdeira hier in 1974 de eerste wijngaard alvarinho aanplantte.

Snel bekijken
Rioja Gran Reserva Granja 2012, Bodega Remelluri, Telmo Rodrígues
Snel bekijken
Prijs
€ 69,00

Prachtige Rioja met buitengewoon mooie flesontwikkeling. Voor de liefhebber van volle en belegen wijnen. Telmo Rodrígues is de man achter deze klassieke bodega met een prachtige visie en dito wijncollectie!

Snel bekijken
Cahors 'Little Fuck' 2021, Vignobles Vellas
Snel bekijken
Prijs
€ 17,50

Bijzondere naam voor een bijzondere wijn! Cahors uit het Franse Zuid-Westen voor 100% gemaakt van Malbec. De geur is intens met vooral zoete specerijen, zwart, licht gestoofd fruit en florale tonen.  Zacht en rijp in de mond met zachte maar wel veel, ronde tannines en een lange zijdeachtige afdronk.

Snel bekijken
Minervois blanc 2022, Domaine Sainte Léocadie
Snel bekijken
Prijs
€ 9,50

Een verrukkelijk zachte, witte Minervois. Gemaakt van een mix van druiven. Verrassend veelzijdig inzetbaar en heerlijk bij veel uiteenlopende gerechten. Iets bijzonders voor een fijne prijs. 

Snel bekijken