Frankrijk bereidt zich voor op zeer vroege oogst

Een aantal Franse regio's wordt geconfronteerd met het vooruitzicht van een historisch vroege start van de oogst dit jaar, waarbij verschillende belangrijke regio's deze week beginnen te oogsten, na een van de warmste bronnen ooit en met een grote oogst om binnen te halen.

Tim Wellenberg van Hanninkshof Enschede wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninkshof in Enschede was de beste van 24 kandidaten die het afgelopen half jaar middels diverse proeven streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Tweede werd Pauline Wiskerke van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat, de derde prijs ging naar Anne Marie Nijhoff van restaurant Fizzy in Epe, die een speciale...

Carmenère, het iconische ras van Chili, speelt een vergelijkbare rol in Cabernet-dominante melanges van Maipo, zoals Merlot in Pauillac doet, volgens Almaviva wijnmaker, Fransman Michel Friou.

<p>Speaking at a masterclass in London last week, where Friou presented the latest vintage of Chile’s Almaviva to the UK trade, he stressed the important role of Carmenère in the top-end wine – a grape variety that has virtually disappeared from its native home of Bordeaux, but thrives in South America today.</p> <p>“Carmenère in Maipo is like Merlot in Pauillac,” he told attendees of the event...

Nieuw-Zeeland viert 200 jaar wijnbouw

Op 25 september 1819 plantte dominee Samuel Marsden de allereerste wijnstokken in Nieuw-Zeelandse bodem. Een memorabel moment, dat plaatsvond op een van de mooiste plekjes op aarde: de Bay of Islands.

Workshop 'Harmonie wijn & gerecht combineren' 10, 11 & 12 september

We starten in september 2019 met een aantal identieke workshop op een aantal momenten in de Wine Education Week (van 9 tot 12 september) ter ere van het 50-jarig bestaan van het WSET (het Britse Wine & Spirit Education Trust). Toevallig is Edwin Raben ook uit 1969 en bestaat Edwines ook alweer 10 jaar. Reden voor extra activiteiten om kennis nog meer te verspreiden.