Rosé Prosecco komt eraan...

Rosé Prosecco komt eraan...

vertaling uit Bron: the drinks business

Roze Prosecco werd vorige week door de Europese Unie goedgekeurd voor export, terwijl de Italiaanse regering in mei al achter deze bruisende wijn stond.

"Met deze kans verwachten we een waardige ontwikkeling aan de benaming toe te voegen met een product van hoge kwaliteit, dat het beste de omgevingsfactoren uitdrukt die ons territorium kenmerken", zei het Prosecco DOC-consortium in een verklaring.

Prosecco-producenten kunnen sinds 2 november rosé Prosecco in het buitenland verkopen. De eerste uit de poorten was de discountwinkel Aldi, die maandag zijn eerste flessen roze Prosecco DOC in het VK begon te verkopen voor £ 6,49 per fles. Aldi verkoopt de roze bruis ook in mini-flesjes van 250 ml voor £ 2,29.

"Prosecco is een van onze bestsellers en het winkelend publiek kan dit jaar tot nu toe geen genoeg krijgen van roze wijnen, dus een roze Prosecco zal zeker de natie knallende flessen opleveren.

"Het was een genoegen om met de Italiaanse leveranciers samen te werken aan het creëren van zo'n opwindend nieuw product, en we kunnen niet wachten tot onze klanten dit drankje proberen", aldus Julie Ashford, directeur inkoop bij Aldi UK.

Door de enorme vraag in de aanloop naar Kerstmis te voorspellen, hebben producenten de overgrote meerderheid van hun rosé Prosecco al voorverkocht voordat de wijn zelfs maar gemaakt was.

Om rosé Prosecco DOC te kunnen heten, moet de wijn minimaal 60 dagen rijpen en moet er 10-15% Pinot Noir in de blend zitten.

Volgens het Prosecco DOC-consortium zijn er binnen de landsgrenzen ongeveer 20 miljoen flessen roze Prosecco verdeeld in de horeca.

"Van de 486 miljoen geproduceerde flessen wordt ongeveer 80% geëxporteerd, en dankzij Europese erkenning wordt geschat dat de verkoop in het laatste kwartaal van 2020 een grotere stimulans en kracht zal krijgen", Stefano Zanette, president van de Prosecco DOC consortium, zei.

"Ik feliciteer de producenten die hebben laten zien dat ze zeer bereid zijn om deze kans te grijpen en zich meteen inzetten om niet onvoorbereid te worden betrapt," voegde hij eraan toe.

Consortiumdirecteur Luca Giavi zei over het nieuws: “We moeten het ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw, het directoraat-generaal Landbouw van de Europese Commissie en de leden van het Europees Parlement bedanken die zich inzetten om mensen de geweldige kans te laten begrijpen die met de goedkeuring, vooral gezien het specifieke moment dat Italië, Europa en de hele wereld op dit moment doormaken. "

Alle reacties